Hogy mi lesz belőlem, "ha nagy leszek"? Hát nem egyértelmű, hogy sorozatgyilkos?! 

Mármint, mondják ezt azok, akik látják, hogy foggal-körömmel ragaszkodom ahhoz, hogy egyetlen epizódot se hagyjak ki a Helyszínelők bármelyik sorozatából. Kedvenceim a New York-iak, de a Miami és a Las Vegas-i "kollégáik" történetei sem elhanyagolhatók. Három eset volt, mikor alig ismertem magamra: 1. hulla álmos voltam, és elaludtam (!), mikor a Las Vegas-iak nyomoztak; 2. a Miami-ban nyomozás nulla, csupa lelkizés, hát megint elnyomott az álom. Oké, megesik. De ez semmi a 3. számú esethez képest: a Miami Helyszínelők egy bizonyos részét már nagyon szerettem volna látni, de úgy kikészített valami vizsga, hogy elfelejtettem (!!!) megnézni...

De az sem normális, hogy kedvenceim a valódi bűnügyek, meg a firenzei kriminalisztikai múzeumból alig lehetett kirángatni. ("Normális"??!! Isten óvjon a normális embertől, lásd az előző bejegyzésemet!)

Állítólag csak azt tanulom meg belőle, hogyan lehet megölni valakit. Szó se róla, jó ihlet mindenféle krimihez, horrorhoz meg rémtörténethez, de inkább elveszi a kedvemet attól, nem mintha bármikor is lett volna, hogy felcsapjak Hasfelmetszőnek. Nyugodtan nézzetek meg pár részt - a mai technológia olyanokra képes, hogy Agatha Christie-t, ha ma élne, körberöhögnék. Vagyis nem is őt, hanem Hercule Poirot kis szürke agysejtjeit, meg míg azok dolgoznak, a laborban már megvan a DNS, és minden megoldódik. Nehéz lehet ma krimiírónak lenni, éppen ezért én nem is foglalkozom ilyesmivel - még. 

És most ne bújjatok el, nem váltom be a hozzám fűzött "szép" reményeket. Inkább maradok az íróasztalom mellett; ott is lehet ám ölni. A valóságban viszont nem tenném meg.

Szerző: Fomi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://devon.blog.hu/api/trackback/id/tr642151710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.15. 11:02:45

Azért mégis csak Poirot-é az elismerés, mert ő kis szürke agysejtjeivel is kitalálta mindazt, amihez a Helyszínelőknek DNS-mintára van szükségük.
süti beállítások módosítása